Наступний крок навіть уявити страшно: Угорщина висунула нову вимогу до України

Логіка подій підказує, Будапешт взяв "гібридний" курс на автономію Закарпаття, принаймні "угорських" районів.

Ерно Кешкень.

Надзвичайний і повноважний посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень вважає, що Україні «на тлі її руху до ЄС» слід подумати, чи справді конче потрібно вносити поправки, які би більш суворо розглядали питання подвійного громадянства. Про це він заявив у інтерв’ю «Главкому», коментуючи інформацію про занепокоєння, як нещодавно висловив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, передають Патріоти України.

Урядовець повідомив, що Угорщину хвилює проект змін до закону «Про громадянство України». «Занепокоєння Угорщини полягає в тому, що не тільки Угорщина, а й усі країни ЄС по-різному, якщо порівнювати з Україною, трактують питання подвійного, чи потрійного громадянства», - говорить Кешкень.

Посол зазначає, що згідно з угорським законом про громадянство, ті угорці, які проживають за кордонами Угорщини, і вони або їх предки історично колись були громадянами Угорщини, мають право звернутися з проханням спрощеного повернення (отримання) цього громадянства. «Причому немає значення, де саме нині проживають ці люди, чи в Австралії, чи в Україні», - уточнює дипломат.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...