"Насильство вб'є країну": Луценко зробив гучну заяву щодо зносу наметів під Радою

Глава ГПУ вважає, що деякі учасники протестів готують провокації.

Фото: gs-img.112.ua

Правоохоронці не будуть зносити намети, встановлені учасниками акції під ВРУ. Про це заявив ГПУ Юрій Луценко, повідомляють Патріоти України. "Ніякого зносу наметів не буде", - наголосив соратник Порошенка і наглядач за дотриманням законності.

Генпрокурор додав, що "право на мирні акції протесту - одне з головних досягнень Майдану", а тому "влада терпляче робить все, щоб забезпечити цю норму Конституції".

При цьому Луценко пообіцяв довести, що частина організаторів акції протесту зробили ставку на провокації.

"У спецслужб була інформація і є встановлені факти зберігання і закупівлі зброї членами незаконних формувань, що перебувають серед мітингуючих", - повідомив він.

"Саме цим пояснюються посилені заходи безпеки МВС. Їхня задача - безпека учасників мітингу, Києва і країни", - додав Луценко.

Генпрокурор також повідомив, що для уникнення провокацій і для безпеки мітингуючих вхід в зону акції буде здійснюватися через рамки металошукачів.

Крім того, Луценко заявив, що випадки фізичних побоїв громадян, силовиків та депутатів будуть жорстко переслідуватися.

"Будь-які зміни в країні можливі лише через політичний діалог. Насильство вб'є країну", - додав він.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...