"Нацькували зграї нацистів на священиків": У Росії лякають війною через створення єдиної церкви

Те, що, згідно з підписаним президентом України Петром Порошенком законом, УПЦ МП доведеться вказувати свою належність до РПЦ, дуже не подобається Матвієнко.

Створення Православної церкви України - злочин, вчинення якого чревате бійнею і війною. Про це заявила глава Ради Федерації Росії Валентина Матвієнко, передають Патріоти України із посиланням на ТАСС.
На її думку, світська влада грубо втрутилася в церковне життя, «зібрали якихось священиків, які кричать нацистські гасла». Те, що, згідно з підписаним президентом України Петром Порошенком законом, УПЦ МП доведеться вказувати свою належність до РПЦ, дуже не подобається Матвієнко.
«У такій атмосфері страху зареєструвати прихід - це нацькувати зграї нацистів на священиків, на руйнування церков, на силові дії, просто поставити людей під удар. Вони просто ведуть справу до бійні, до громадянської війни», - сказала вона.
Матвієнко здається, що українська влада свідомо руйнує країну, розділяє по берегах Дніпра суспільство, «вводять військовий стан там, де проживає російськомовне населення».

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...