Навчились у Садового? У мерії Києва хочуть вивозити сміття в Чорнобильську зону

Пропонують змінювати для цього нормативні акти.

Ілюстрація: mignews.one

Київська міська державна адміністрація розглядає варіант вивезення та захоронення залишків переробленого сміття в Чорнобильську зону відчуження. Про це на громадських зборах про закриття звалища в селі Підгірці (Київська область) заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Укрінформ".

"Ідея з вивезення "хвостів" у зону відчуження напрошується логічно. Але на сьогодні законодавством це заборонено. Ми співпрацюємо з адміністрацією цієї зони, шукаємо шляхи. Ти спалюєш сміття або переробляєш, все одно залишається залишок, який треба десь захоронювати. Один з варіантів – це Чорнобиль, але це не так просто", - сказав Пантелєєв.

Він підкреслив, що прямих дозволів захоронювати сміттєві "хвости" в зоні відчуження немає. "Треба шукати можливість змінювати нормативні акти", - додав заступник голови КМДА.

Нагадаємо, раніше мер Львова Андрій Садовий запропонував створити резервний полігон в Чорнобильській зоні. Однак, пізніше він назвав таку заяву "емоційною".

У військ Путіна почалися проблеми? Окупанти змінили пріоритети на Донбасі

субота, 27 липень 2024, 19:45

Розгортання зони оборони Центрального угруповання окупаційних військ свідчить про те, що російське військове командування може вважати малоймовірним швидке тактичне просування в районі Авдіївки. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передают...

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...