​Навіть не Путін: Названо найбагатшу російську родину

При складанні рейтингу журнал враховував вартість належних сім'ї активів: акцій компаній, земельних ділянок, об'єктів нерухомості, а також особистого майна.

Ілюстрація: neva.today

Журнал Forbes опублікував рейтинг найбагатших російських сімей, перший рядок в якому втретє посіла сім'я Гуцерієвих з сукупним станом в 9,91 мільярда доларів, передають Патріоти України.

"Forbes складає рейтинг найуспішніших підприємницьких династій вже четвертий рік. Сукупні статки десяти найбагатших сімей за останній рік збільшилася на 2 мільярди доларів - до 27 мільярдів доларів", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в групі "Сафмар" сім'ї Гуцерієвих з'явилося два нових партнера: син засновника групи Михайла Гуцерієва Саїд (його статки журнал оцінив в 770 мільйонів доларів) і племінник Білан Ужахов (його стан оцінюється в 40 мільйонів доларів).

Вони отримали по десять відсотків акцій компаній, які володіють частками "Сафмар" в нових активах групи - "М. Відео" та "Ельдорадо". "З сином Гуцерієв поділився і своєю часткою в нафтових активах", - пише журнал.

Друге місце в рейтингу зберегла родина Ротенбергів, сукупний статок якої видання оцінило в 4,2 мільярда доларів. За даними Forbes, своїм станом сім'я зобов'язана "Газпрому" і іншим держзамовленням.

Третє місце з 2,7 мільярдами доларів зайняли брати Ананьєві, голови ради директорів Промзв'язокбанку.

На четвертому місці - сини першого президента Татарстану Мінтімера Шаймієва, співвласники ТАИФ Айрат і Радик Шаймієва. Їх стан оцінюється в 2,215 мільярда доларів.

При складанні рейтингу журнал враховував вартість належних сім'ї активів: акцій компаній, земельних ділянок, об'єктів нерухомості, а також особистого майна. У список включені тільки ті сім'ї, які заробили основну частину капіталу приватним порядком, не будучи держслужбовцями.

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...

У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...