Названі 5 країн, які відмовилися висилати російських дипломатів

Вчора стало відомо, що низка країн висилають російських дипломатів через справу про отруєння Сергія Скрипаля, однак не всі підтримали такі заходи.

Ілюстрація: ЖЖУряди Австрії, Нової Зеландії, Туреччини, Словенії та Словаччини вирішили не ускладнювати відносини з РФ і не висилати російських дипломатів. За словами Себастьяна Курца, Австрія як нейтральна країна не висилатиме дипломатів, повідомляють Патріоти України.

Прем’єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн не вважає співробітників диппредставництв РФ шпигунами.

"У той час як інші країни оголосили про видворення нелегальних агентів російської розвідки, за офіційними даними, в Новій Зеландії немає нікого, хто підходить під такий профіль. Якби вони були, ми б уже вжили заходів", - йдеться в офіційній заяві.

За словами віце-прем’єра Туреччини Бекіра Боздага, “криза стосується відносин РФ і Великобританії”, тому вони повинні вирішити питання між собою.

Прем’єр-міністр Словенії Міро Церар запевнив, що його країна не висилатиме жодного російського дипломата та не вдаватиметься до інших подібних заходів. Там проведуть внутрішнє розслідування і лише потім зроблять остаточне рішення, передає Delo.

Не буде приєднуватися до світової реакції також Словаччина. За словами прем’єр-міністра Петера Пеллегріні, країна не буде “піддаватися жодному тиску та робити зайві театральні жести”.

Хтось привласнив резиденцію "послідовного": Невідомі не пустили в Межигір’я міжвідомчу урядову комісію, створену для націоналізація активів Януковича

понеділок, 29 квітень 2024, 18:30

Невідомі особи не пустили на територію парку-пам’ятки Межигір’я міжвідомчу комісію, яка має передати парк під державне управління. Про це в понеділок, 29 квітня, повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. Повідомляється,...

Готує наступника? Кадиров призначив свого 16-річного сина куратором школи спецназу в Чечні

понеділок, 29 квітень 2024, 17:56

Голова російського регіону Чечні Рамзан Кадиров призначив свого 16-річного сина Адама куратором Російського університету спецназу (РУС) імені Володимира Путіна у Гудермесі. Про це він написав ввечері 28 квітня у своєму телеграмі, передають Патріоти Укр...