Названі імена злочинців: Снєгирьов розказав, хто катував полонених українських розвідників

Щодо затриманих розвідників бойовики застосовували фізичні тортури, методи психологічного тиску і психотропні речовини.

Ілюстрація: 057.ua

"10 березня прес-службою "МДБ ЛНР" було оприлюднено відео з допиту військовослужбовців-розвідників ЗС України. Українські бранці на камеру заявили, що українські правоохоронні органи та військові здійснюють диверсійну діяльність на тимчасово окупованих територіях", - пише у своєму блозі Дмитро Снєгирьов, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Служба безпеки України офіційно заперечила ці обвинувачення, заявивши, що бійці були у складі групи військовослужбовців які зникли 11 лютого поточного року. Через місяць жорстоких катувань бойовики оприлюднили записи допитів. На представлених відео помітні сліди тортур наших військових.

У заяві Командування сил спеціальних операцій ЗС України повідомляється, щодо затриманих розвідників бойовики застосовували фізичні тортури, методи психологічного тиску і психотропні речовини, в зв'язку з чим Командування вимагає провести незалежну медекспертизу із залученням міжнародних експертів з оцінки та контролю за фізичним та психічним станом полонених.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ "Права Справа", у допитах українських бранців із застосуванням фізичних тортур безпосередньо брав участь начальник "відділу захисту конституційного ладу та боротьби з тероризмом МДБ ЛНР" полковник Андрій Руденко.

Полковник Руденко, колишній старший оперуповноважений 3-го сектору відділу захисту національної державності УСБУ в Луганській області. В червні 2014-го зрадив присязі і перейшов на бік бойовиків".

Спроба трампістів затягнути процес не пройшла: Сенат США провів процедурне голосування щодо пришвидшення голосування допомоги Україні

середа, 24 квітень 2024, 2:35

23 квітня Сенат США підтримав скорочення процедури розгляду законопроєкту про фінансування військової та економічної допомоги Україні. 80 сенаторів підтримали клопотання лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера "про завершення дебатів", яке ...

Адміністрація Байдена поспішає наздогнати втрачений час: Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 1:45

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела." . "Під час брифінгів у Конгресі протягом ос...