Названо країну ЄС, яка допомагає РФ у будівництві Керченського моста

Відповідальні особи за таке співробітництво можуть потрапити у в'язницю.

Фото: segodnya.ua

У спорудженні Кримського мосту, який російські окупанти будують із Краснодарського краю РФ до анексованого Криму, беруть участь сім компаній з Нідерландів, тим самим порушуючи санкції. Про це заявила адвокат з Амстердама, експерт із санкцій проти Росії, Криму та Східної України Хелен овер де Лінден, повідомляють Патріоти України.

Вона зауважила, що правоохоронні органи Нідерландів викрили в порушенні санкцій не тільки компанії Dematec Equipment та Biljard Hydrauliek. "У прокуратурі мені офіційно підтвердили, що сім компаній з Нідерландів порушили режим санкцій, і дві з них, як ми знаємо, вже назвали. Решта п'ять поки не розголошуються", - розповіла юрист.

За її словами, у Нідерландах діють дуже суворі штрафи за порушення санкцій. А саме, від обороту компаній забирають мільйони євро. Окрім того, відповідальні особи за таке співробітництво можуть потрапити у в'язницю.

"Ті дві компанії стверджували, що вони нічого не знали про використання їхніх матеріалів під час будівництва Керченського мосту. Вони вважали, що надали їх в Росію й точно не в частину України, тобто приналежність берега нібито має значення. Вони дуже помилилися. Ситуація дуже схожа на те, що відбувалося з газовими турбінами Siemens, і розгляди триватимуть кілька років. Потрібно дуже ретельно перевіряти, кому саме продаєш обладнання", - наголосила Хелен овер де Лінден.

Нагадаємо, окупанти планують відкрити Кримський міст, який з'єднає материкову частину РФ і анексований півострів 15 травня або днем пізніше. Церемонія відкриття відбудеться за участю президента Росії Володимира Путіна.

Росія будує міст через Керченську протоку, який повинен з'єднати Таманський півострів (Краснодарський край РФ) із Керченським півостровом (окупований Крим). Його протяжність має скласти 19 кілометрів, відтак, він буде "найдовшим у Росії". Завершити будівельні роботи планують до кінця 2018 року.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...