"Не бачу світла в кінці тунелю": Кучма зробив різку заяву про ситуацію на Донбасі

Захід мало тисне на країну-агресора РФ для деескалації.

Фото: 112.ua

Ситуація на Донбасі не зміниться до виборів президента Росії 2018 року. Про це заявив 2-й президент, представник України у тристоронній контактній групі в Мінську Леонід Кучма журналістам, повідомляють Патріоти України.

"Та ситуація, яка сьогодні є, - ні миру, ні війни, стрілянина кожен день, гинуть люди сьогодні, поранених багато - триватиме, ймовірно, і до виборів президента в Росії", - сказав він.

Захід мало тисне на країну-агресора РФ для деескалації, зауважив він.

"З боку європейців немає такого тиску, який би змусив Росію піти на такі кроки - припинити дії, які ведуть до загибелі людей, вивести війська свої, вивести техніку важку і починати той процес, який є в мінських угодах: і вибори, і так далі. Сьогодні сподіваємося на позицію США, на Курта Волкера, який дуже активну позицію займає", - додав Кучма.

"Якщо говорити про миротворчу операцію, то поки не будуть виведені війська, які миротворчі війська туди можна вводити? Спочатку це потрібно зробити. Вивести війська, техніку, а потім, щоб зайшли ті люди, які будуть забезпечувати порядок на всій території України, а не тільки на лінії зіткнення охороняти представників ОБСЄ. Таке взагалі не може бути прийняте ні за яких обставин", - сказав другий президент.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...