Не дамо Росії зіскочити з такого гачка: Україна підготувала позов проти РФ у міжнародний суд

Приводом для позову є порушення з боку РФ договору про дружбу.

Ілюстрація:Delfi

Заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна підготувала позов до міжнародного суду проти Росії через порушення договору про дружбу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

За словами Пристайка, в договорі написано, що Росія "поважає територіальну цілісність і непорушність існуючих кордонів".

"Зараз ми беремо цю статтю і несемо в міжнародний суд. Ми протягом року готували відповідний позов, тепер ця підготовка закінчилася", - заявив заступник глави МЗС.

Пристайко додав, що Москва не виконує даний пункт договору, тому її є за що судити. "Ми не можемо дозволити Росії зіскочити з такого гачка", - резюмував він.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...