Не для скреп: Зоря розповів, кого із архієреїв УПЦ МП не пустять на об’єднавчий Собор

Архієпископ Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря заявив, що не має сенсу участі в об’єднавчому Соборі митрополита Онуфрія та архієреїв Московського патріархату, які виступають проти автокефалії, повідомляють Патріоти України.

"Яка підстава для архієреїв Московського патріархату приходити на Собор, якщо вони проти автокефалії. Уявімо собі, митрополит Онуфрій чи митрополит Антоній, які проти автокефалії і про це заявляють, таки прийдуть на Собор", - відповів Зоря.

"Вони скажуть, що хочуть взяти участь. Вони ж архієреї? Саме так. З України? Так. Значить, скажуть вони, ми – члени Собору і ми проти об’єднання, проти автокефалії. Вони не самі прийдуть, а приведуть 90 архієреїв Московського патріархату", - додав він.

Представник УПЦ КП зазначив, що саме тому наголошується, що у Соборі беруть участь ті архієреї, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням надати Томос про автокефалію, а не всі архієреї, які є православними і розміщуються на території України.

На питання, наскільки велика вірогідність, що архієреї Московського патріархату у великій кількості таки вирішать взяти участь у Соборі, Зоря відповів, що для того, щоби не перетворити Собор у щось протилежне тому, що задумується, є відповідний механізм. "Участь у зібранні братимуть ті, хто звернувся до Вселенського патріарха, а також представники від Вселенського патріарха", - наголосив він.

За його словами, Собор архієреїв відбудеться у соборі Святої Софії у Києві. Інші подробиці щодо підготовки і дати заходу він не повідомив. Раніше повідомлялося, що близько 10 архієреїв УПЦ МП, які підписали лист про надання томосу Україні, будуть брати участь у Соборі.

Джерело: Главком

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...