"Не х...й шастать": СБУ заборонила в'їзд австрійському журналісту-путінолюбу

Крістіан Вершютц в кінці липня 2018 року оприлюднив свій репортаж про відвідування анексованого Криму, в якому розповідав про "успіхи РФ в будівництві аеропорту в Сімферополі і будівництві Кримського моста".

Крістіан Вершютц. Фото: соцмережі.

СБУ заборонила в'їзд в Україну австрійському журналісту Крістіану Вершютцу терміном на один рік. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу СБУ.

Підставою для такого рішення стала необхідність забезпечення безпеки журналіста. Нагадаємо, що Крістіан Вершютц наголошував у своєму інтерв’ю про існуючі погрози його життю в Україні.

"Для уникнення можливих провокацій під час перебування австрійського журналіста в нашій країні, СБУ відповідно до законодавства прийняла рішення про заборону йому в’їзду", - повідомили у відомстві.

Нагадаємо, у грудні кореспондент австрійської телерадіокомпанії ORF Крістіан Вершютц, якого внесли до списку "Посіпака – агент Кремля", поскаржився уряду Австрії та керівництву компанії на переслідування журналістів в Україні.

Довідка: Вершютц в кінці липня 2018 року оприлюднив свій репортаж про відвідування анексованого Криму, в якому розповідав про "успіхи РФ в будівництві аеропорту в Сімферополі і будівництві Кримського моста". У публікації також наводяться фрагменти інтерв'ю з т.зв. міністром туризму Криму та місцевими підприємцями, в яких стверджується про "значний прогрес у розвитку півострова з моменту його добровільного приєднання до РФ, а також поступове подолання міжнародної ізоляції Криму".

В іншому репортажі Вершютц розповідав про "поліпшення життя кримськотатарського народу на території півострова", де намагався зобразити проукраїнських кримськотатарських активістів розрізненими маргіналізованими особами та наводив висловлювання одного з колаборантів про те, що "тільки Володимир Путін повністю реабілітував татар, і саме при Росії стало можливим будівництво головної мечеті".

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...