"Не можна виключати і найгіршого варіанту": Український військовий та волонтер розкрив небезпеки гібридної війни Росії

"Росія буде зараз намагатися максимально дестабілізувати ситуацію як всередині України напередодні виборів, так і на зовнішньополітичній арені» - переконаний волонтер Андрій Римарук.

На п'ятому році війни Україна опинилася фактично в облозі. І Росія використовує весь арсенал механізмів гібридної війни, щоб затягнути зашморг. У разі чого в Москві не зупиняться навіть перед початком відкритої агресії, - поділився побоюваннями в інтерв'ю журналістам екс-розвідник ЗСУ, волонтер фонду "Повернись живим" Андрій Римарук, повідомляють Патріоти України.

"Росія буде зараз намагатися максимально дестабілізувати ситуацію як усередині України напередодні виборів, так і на зовнішньополітичній арені. Нас будуть всіма силами відсувати від ЄС і членства в НАТО", - переконаний Римарук. На його думку, не можна виключати і найгіршого варіанту розвитку подій - повномасштабного наступу Росії на Донбасі. "Як тільки почнеться відкритий конфлікт, наступ, - буде застосована авіація. Полетять ракети дальньої дії. Загине безліч людей - як серед військових, так і серед мирного населення", - вважає волонтер. Римарук переконаний, що зараз основну ставку Кремль робить на спроби розколоти українське суспільство на якомога менші ворогуючі групки. І використовуються для цього найрізноманітніші приводи.

"Чим більше розбіжностей в Україні - тим краще для наших ворогів. Подивися, що коїлося у соціальних мережах щодо спортивних подій. Дивишся футбол? Ти під*р. Приїжджаєш на фронт, а там у бліндажі за хорватів так кричать, що сепар без стрілянини в штани ходить. Думаєш, хто ти і до кого приїхав? Футбол закінчився, все стало на свої місця. Потім бокс. Один герой пише, що Усик красунчик, інший - що він зрадник, як і ті, хто дивився бокс. Нас вже почали зіштовхувати лобами, а ми з великим задоволенням беремо в цьому участь", - перерахував волонтер. "А тепер давай все по-порядку, пройдемося довкола країни і заглянемо в середину: на сході війна з ознаками активізації; а раптом таки перекриють Азовське море; з якої радості стільки ракет дальньої дії в Криму; внутрішні суперечності; нав'язування референдуму і, звичайно ж, найжорстокіші бої за президентське крісло... Нас тупо взяли в кільце - за допомогою війни, політики і спорту. Нас зіштовхують лобами", - додав він.

Максимально використовувати для внесення деструктиву в Україну Москва буде, на думку Римарука, і релігійні почуття українців, а також спроби нашої держави отримати томос на автокефалію. "Додатково до все цієї ж*пи Кремль розгорнув потужну інформаційну кампанію про майбутню релігійну війну. Мовляв, як тільки православним в Україні дадуть автокефалію, кровопролиття не уникнути. Уже повилазили проросійські "народні обранці" із заявою, що у будь-яку секунду готові зі зброєю в руках захищати Лавру, яку ніхто не збирається штурмувати ", - заявив екс-військовий.

На думку Римарука, зараз українці як ніколи повинні усвідомлювати значимість власних вчинків. "Дуже важливо розуміти: в умовах гібридної війни і старту передвиборчих перегонів ми повинні зберігати тверезість, аналізувати ситуацію і розуміти: якщо ми виберемо сьогодні людину, яка завтра влаштує в державі п**дець, як Вітя Янукович, - перш за все, ми повинні звинувачувати у цьому себе. І брати на себе відповідальність за свої рішення. Це і є совість", - резюмував волонтер.

Опублікував: Тетяна Ісічук

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...