"Не можна залишити за межами європейської спільноти Україну та Грузію тільки тому, що їхній "сильний" сусід хоче вершити їхню долю", - Дуда

За словами польського президента, з самого початку членства в ЄС Польща брала участь у заходах, спрямованих на наближення своїх східних сусідів до Союзу та Заходу.

Анджей Дуда. Фото: Українські Новини.

ЄС повинен залишати можливість для приєднання до блоку України та Грузії, оскільки вони матимуть таке право, коли виконають умови необхідні для вступу. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда, передають Патріоти України із посиланням на PAP.

За його словами, з самого початку членства в ЄС Польща брала участь у заходах, спрямованих на наближення своїх східних сусідів до Союзу та Заходу, зокрема України, Грузії та Західних Балкан.

"Ми завжди наголошували, що двері до Європейського Союзу повинні залишатися відкритими, і ми хочемо, щоб ці країни стали частиною ЄС у майбутньому", - сказав він, зазначивши, що Грузія та Україна вже давно висловлюють відповідні амбіції.

Президент наголосив, що ці країни мають право на членство, якщо вони виконають умови, встановлені у договорах ЄС. "І ми зобов'язані надати їм підтримку, їх не можна залишити за межами європейської спільноти тільки тому, що їхній "сильний" сусід хоче вершити їхню долю". Унеможливлення їхнього вибору суперечить принципу, що кожна держава має рівне право на самовизначення", - сказав президент.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...