"Не ми до них прийшли": Бійці АТО розповіли, як нахабніють бойовики у промзоні Авдіївки (відео)

Міномети та артилерія ворога мовчать кілька днів поспіль. Однак на лінії фронту тиші немає.

Ілюстрація: ЖЖ

Із початком нового етапу перемир'я зменшилася інтенсивність бойових дій біля Авдіївки Однак про те, щоби війна зупинилася зовсім, говорити не доводиться, передають Патріоти України.

Міномети та артилерія ворога мовчать кілька днів поспіль. Однак на лінії фронту тиші немає. Тепер ілюзію мирного життя у промзоні руйнують ВОГи. Гранати і кулі літають поблизу містечка щоночі.

"Осколки манесенькі такі, як насіння. Сепари провокують нас на те, щоби ми відкривали вогонь", - каже боєць із позивним "Байкер".

Провокують бойовики здебільшого автоматними і кулеметними чергами. Військові кажуть, що в них наказ не відповідати.

За кілька місяців у авдіївській промзоні до стрілянини з боку противника звикли. Турбує інше: прикриваючись перемир'ям, бойовики почали займати ті позиції, звідки наприкінці минулого місяця українські бійці їх вибили.

"Оскільки зараз перемир'я, то вони можуть ходити спокійно туди в повний зріст. Можуть і закріпитися знову", - каже боєць ЗСУ з позивним "Маямі".

Минулої ночі ворог у вилазки до позицій української армії не виходив. Військові кажуть, що бойовики були зайняті тим, що палили траву та готувалися до приїзду журналістів з Москви.

"Вони зазвичай як роблять – у них там щось горить, вони показують трохи диму і кажуть: ось по нам зараз щось прилетіло", - вже знає технологію виготовлення пропагандистських новин Масі Найєм.

Навіщо таке перемир'я — українські бійці не розуміють. І чесно зізнаються, що не знають, скільки у такому режимі зможуть витримати. "Ми повинні воювати, рухатися, відстоювати свою землю. Це буде правильно. Не ми до них прийшли, а вони до нас прийшли. Хто хоче на Росію — збирає речі, купує квиток і їде на Росію", - каже боєць ЗСУ "Байкер".

Хлопці зізнаються, що загалом готові тримати перемир'я, але лише до того часу, поки їхньому життю нічого не загрожує. Якщо бойовики підуть у наступ – українські бійці з радістю даватимуть їм відсіч.

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...