Не обійшлося без погроз: Син Гладковського зняв відповідь на розслідування журналістів під назвою "Ваші гроші" (відео)

Фігурант корупційного скандалу в "Укроборонпромі" Ігор Гладковський зняв відповідь на розслідування журналістів під назвою "Ваші гроші". Двохвилинне відео копіює стилістику оригінальної програми "Наші гроші", а сам Гладковський у ролику одягнений як ведучий Денис Бігус, повідомляють Патріоти України.

Суть відео зводиться до того, що розслідування журналістів - фейк, головним чином спрямований на дискредитацію президента Петра Порошенка.

"Мета номер один - дискредитувати діючого президента під час передвиборної кампанії. І це головна причина появи розслідування програми "Наші гроші". Для цього вибирають людину, пов'язану тісними робочими зв'язками з головою держави, накривають шквальним вогнем фейків. Людям нав'язується думка: команда погана - отже, і президент поганий. Такою мішенню для фейків вибрали мого батька, першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Щоб точно не промазати по цілі, усюди в розслідуванні фігурує і моя скромна персона", - заявив Гладковський-молодший.

Він пригрозив, що може за кожен недоведений факт "виписати люлів" у суді. "А ще ви дуже скоро дізнаєтеся, хто насправді зліпив цей фейк і злив його журналістам", - ідеться у відео.

Нагадаємо, 25 лютого 2019 року вийшло розслідування про те, як державні оборонні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Запчастини завозили контрабандою, їх якість не перевіряли, і іноді в Україну потрапляв звичайний металобрухт. Контрабанду відмивали через фірми-прокладки, які були під контролем осіб, наближених до "Укроборонпрому". Прибуток дерибанили між учасниками схеми.

Розслідування засноване на листуванні, яке злило редакції анонімне джерело в 2018 році. Там були вказані імена, дати, суми хабарів і відкатів.

Один із фігурантів розслідування Ігор Гладковський назвав його фейком, але, незважаючи на це, його батька Олега Гладковського звільнили з посади першого заступника секретаря РНБО. Також "Укроборонпром" відсторонив директора Харківського конструкторського бюро з машинобудування ім. Морозова Олексія Бабича і директора державного підприємства "Ізюмський приладобудівний завод" Сергія Філоненка.

4 березня вийшла ще одна частина розслідування, де стверджується, що в 2017 році ці ж люди поставили "Укрспецекспорту" російські висотоміри за завищеною в сім разів ціною. Чистий прибуток схемщиків тільки на одній цій угоді міг становити близько 300 тисяч доларів.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...