"Не по Сеньке шапка": Саакашвілі відповів Яценюку за "трюкача"

Голова Одещини пояснив, що ніколи не чув про рейтинги, на які посилався прем'єр-міністр Яценюк.

Саакашвілі і Яценюк. Ілюстрація:news.meta.ua

Голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеїл Саакашвілі дав відповідь прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку, який заявляв, що в якихось рейтингах Україна просунулася вперед, і назвав одеського губернатора "трюкачем". Про це Саакашвілі написав на своїй сторінці в Facebook, інформують Патріоти України.

"Те, про що я весь час говорю і те, що ми обов'язково змінимо: щоб отримати ліцензію на продаж навіть однієї пляшки вина зі свого виноградника, потрібно отримати 39 дозволів, для будівництва потрібно пройти 26 сходинок, і так в кожному бізнесі.

Мені боляче, що за найголовнішим індексом економічної свободи ми займаємо одне з останніх - 162-е місце в світі, в той час як при мені Грузія була в цьому рейтингу в першій тридцятці", - стверджує голова Одещини.

"Кілька днів тому прем'єр, обізвавши мене трюкачем, оголосив, що в якихось рейтингах Україна просунулася вперед. Я ніколи не чув про рейтинги, на які він посилався, і попри те, що він думає, був би дуже радий, якби наша країна і справді поліпшила свої позиції", - зазначив Саакашвілі.

"Рейтинг Heritage мене щиро розчарував, на жаль, саме на цей рейтинг дивляться інвестори, приймаючи рішення про інвестиції, і, що ще більш сумно, цей рейтинг відображає щоденні реалії для нашого бізнесу.

Для мільйонів українців, які щодня намагаються звести кінці з кінцями, а заважає їм у цьому корупція і глибока забюрократизованість економіки, рішенням став би Одеський пакет реформ, який містить точні і швидкі відповіді у вигляді змін у 29 законах", - пише політик.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...