Не поталанило Путіну з друзякою: Трамп вже збирається збивати російські літаки

Небезпечний і непрофесійний маневр російського винищувача біля американського літака може поставити крапку на дипломатії між США і Росією.

Нещодавній випадок з російським літаком, який зробив «бочку» біля американського літака, змусив кандидата в президенти США Дональда Трампа заявити в інтерв'ю одній з радіостанцій, що рано чи пізно США будуть збивати російські винищувачи, які літають в небезпечній близькості від американських кораблів і літаків, повідомляють Патріоти України з посиланням на BuzzFeedNews.

Як відомо, у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем російський винищувач Су-27 здійснив небезпечний маневр на відстані близько 30 метрів від американського літака-розвідника ВВС США RC-135 - поворот навколо поздовжньої осі на 360 градусів зі збереженням напрямку польоту (так звану «бочку»). У Вашингтоні заявили, що такий маневр є і непрофесійним, і дуже небезпечним.

«Було б нормальним, якби президент, скажімо, Обама зателефонував Путіну і сказав: «Слухай, зроби нам ласку, не роби цього більше, зупини того маніяка». Але у нас немає такого роду президента», - заявив Трамп.

Він додав, що рано чи пізно ситуацію з непередбачуваною поведінкою російських літаків буде неможливо прийняти, і у певний момент треба буде «зробити щось», а саме якщо дипломатія не працюватиме, США мають відкрити вогонь.

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...