Не потребує додаткового захисту: Суд у Києві відмовився визнати Саакашвілі біженцем

Захист Саакашвілі вже заявив, що має намір оскаржити це рішення.

Міхеїл Саакашвілі. Фото:УНІАН

Окружний адміністративний суд Києва відмовив колишньому президенту Грузії, лідеру партії "Рух нових сил" Міхеїлу Саакашвілі у визнанні незаконним рішення Управління Державної міграційної служби в Київській області, яким йому відмовили у визнанні біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту після позбавлення громадянства України. Відповідне рішення було винесено в середу, 3 січня, передають Патріоти України з посиланням на Inforesist.

Суддя Окружного адмінсуду Києва оголосила рішення:"У задоволенні позову відмовити повністю". У момент оголошення рішення Саакашвілі в залі суду не було.

У той же час захист Саакашвілі має намір оскаржити це рішення. "Згідно із законом у нас є 30 днів на оскарження, ми це обов'язково зробимо в найближчі дні", - сказав адвокат екс-президента Грузії Руслан Чорнолуцький.

Крім того, в коментарі журналістам він підкреслив, що рішення суду не дає українській владі підстав для екстрадиції Саакашвілі.

"Поки ми будемо оскаржувати сьогоднішнє рішення, Саакашвілі буде перебувати в статусі особи, яка оскаржує рішення суду. І цей статус дозволяє йому перебувати в Україні. Українській владі не можна проводити дії по виселенню Саакашвілі", - зазначив Чорнолуцький.

Прес-служба Окружного адмінсуду Києва пояснила, що позивач просив суд визнати незаконною бездіяльність Управління ДМС в Київській області з проведення розгляду заяви Саакашвілі про визнання його особою, яка потребує додаткового захисту, поданому до цього управління 26 жовтня.

Крім того, позивач просив зобов'язати Управління ДМС в Київській області розглянути відповідно до вимог закону України "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту" заяву Саакашвілі про визнання його особою, яка потребує додаткового захисту (заяву подано в ГУ ДМС у Львівській області 11 вересня).

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...