Не просто помста: Портников пояснив, за що Росія вирішила отруїти Скрипаля

"Поки Скрипаль був зрадником держави, він міг розраховувати на помилування. Але коли він торкнувся інтересів мафії, його вирішили ліквідувати", - пише у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Після публікації у The New York Times стало зрозумілим, чому Російська Федерація зважилася на розправу над Сергієм Скрипалем та його дочкою. До останнього часу в якості ведучого мотиву називали банальну помсту людині, що працювала на чужі спецслужби. Однак не можна було пояснити, чому інших подвійних агентів і перебіжчиків Москва не атакувала.

The New York Times називає зовсім інший мотив - сприяння Скрипаля у боротьбі з російською мафією в Іспанії, його співпрацю зі спецслужбами цієї країни. І тоді дії російських отруйників набувають реального сенсу. До речі, отруєний у Лондоні чаєм з полонієм колишній співробітник російських спецслужб Олександр Литвиненко теж брав участь в боротьбі з російською мафією в Іспанії. І, думаю, ця участь була куди більш вагомим аргументом для його ліквідації, ніж особиста образа Путіна - але ж саме це сприймалося як головний мотив отруйників.

Коли ми аналізуємо дії Кремля, ми повинні враховувати одну важливу обставину. Росія - мафіозна держава. Мафіозна держава відрізняється від просто корумпованої тотальним контролем мафії над державними структурами, спецслужбами, судами, над самою корупцією і боротьбою з корупцією. І діє така держава перш за все в інтересах мафії.

Поки Скрипаль був зрадником держави, він міг розраховувати на суд, вирок, помилування, обмін. Але як тільки він торкнувся інтересів мафії - йому було підписаний смертний вирок. Мафіозна держава жорстока. Ми повинні це розуміти - тому що за часів Януковича у нас було саме мафіозна держава.

А після 2014 року у нас почався транзит від мафіозної держави до корумпованої. І якщо після виборів 2019 року цей транзит продовжиться, якщо Україна продовжить позбуватися мафіозних рудиментів в існуванні держави і суспільства, це і стане нашою найбільшою перемогою.

Тому що корупцію можна якщо не перемогти, так значно обмежити. І в корумпованій державі цим можуть займатися як державні структури, так і громадянське суспільство.

А в мафіозній державі ніякого суспільства просто немає, а на державних посадах - мафіозі і їх підручні. Така держава може тільки згинути. Ось мафіозна Україна Януковича і згинула в 2014 році від зіткнення з айсбергом Майдану. А мафіозна Росія Путіна продовжує існувати і вбивати".

Джерело: Еспресо.ТV

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...