Не просто зміна формату: В Україні пояснили, чим ООС відрізняється від АТО на Донбасі

Офіційно визнано, що Україна має справу з військовою агресією Росії.

Ілюстрація: from-ua.com

Головна відмінність Операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі від антитерористичної операції (АТО) полягає в тому, що вона є військовою операцією. Про це на брифінгу заявив командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв, повідомляють Патріоти України.

"Зараз ми маємо справу не тільки з так званими "ДНР" і "ЛНР", яких Верховна Рада визнала терористичними організаціями. Очевидно, що мова йде про окупацію частини нашої території де-факто російськими окупаційними військами", - сказав він.

За словами Наєва, перший і другий армійські корпуси т.зв. "ДНР" і "ЛНР" підконтрольні командуванню Південного військового округу Збройних сил РФ і є класичними російськими підрозділами, сформованими по штатах і статутах Збройних сил Росії.

"Обидва корпуси входять до складу 8-ої армії, звідти ж отримують озброєння, боєприпаси, паливно-мастильні матеріали, грошове утримання і продовольство. Всі посади - від командира роти і вище - в цих формуваннях укомплектовані російськими офіцерами", - підкреслив командувач Об'єднаних сил.

Наєв додав, що російське командування не довіряє місцевим зрадникам. При цьому в підрозділи "ДНР", "ЛНР" на Донбасі входять російські "відпускники", засуджені злочинці-"добровольці" і російські націоналісти, завербовані для участі у війні в Україні.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...