Не тільки штраф, але й в'язниця: Порошенко посилив захист журналістів в Україні

Законом передбачена відповідальність за незаконне вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених журналістом матеріалів і технічних засобів, якими журналіст користується у зв'язку зі своєю професійною діяльністю.

Петро Порошенко. Фото:www.rbc.uaПрезидент України Петро Порошенко підписав Закон України "Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо удосконалення захисту професійної діяльності журналістів)", спрямований на захист визначених Конституцією України демократичних принципів суспільного життя. Про це 1 березня повідомляє прес-служба президента, інформують Патріоти України.

Як зазначається, закон удосконалює законодавчу базу і усуває недоліки законодавчого регулювання питань, пов'язаних з чинним правовим механізмом забезпечення захисту професійної діяльності журналістів.

Крім того, законом передбачена відповідальність за незаконне вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених журналістом матеріалів і технічних засобів, якими журналіст користується у зв'язку зі своєю професійною діяльністю.

Також деталізуються положення Кримінального кодексу України, згідно з якими передбачена відповідальність за перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

Кремль шантажує ядерною зброєю, однак на фронті зараз відбуваються важливіші речі - ГУР Міноборони

вівторок, 7 травень 2024, 19:42

Представник української розвідки Андрій Юсов назвав російські ядерні погрози постійною практикою Кремля і наголосив, що значно цікавіші та важливіші речі відбуваються безпосередньо на фронті, передають Патріоти України. «Те, що мають, тим і брязкають (...

Ганьба Х***ла: У Путіна влаштували істерику через послів, які бойкотували інавгурацію

вівторок, 7 травень 2024, 18:43

Посли, що не прийшли на інавгурацію Путіна, забули, навіщо перебувають у Москві, вважає помічник очільника РФ Юрій Ушаков. Про це помічник Путіна заявив 7 травня, передають пропагандистські агентства РФ, передають Патріоти України. "Вони забувають, за ...