Не тільки в США: Стало відомо про втручання Росії в вибори в ще одній країні

Москва ж продовжує все заперечувати, посилаючись на те, що з нею ведуть інформаційну війну.

Ілюстрація: gazeta.a42.ru

Російський уряд запустив складну кампанію із впливу на президентські вибори в Мексиці. Про це заявив радник Білого дому з нацбезпеки Герберт Макмастер, повідомляють Патріоти України.

За його словами, вже є докази втручання Росії в мексиканські президентські вибори, намічені на липень.

"Ми зрозуміли, що це дійсно складна спроба поляризувати демократичні суспільства і спільноти, налаштувати їх один проти одного", - сказав Макмастер в раніше не відомому відеозаписі від 15 грудня, який опублікував у Twitter репортер мексиканської щоденної газети Реформа.

"Ви вже насправді бачили перші ознаки цього в президентській кампанії в Мексиці", - сказав Макмастер, але не уточнив, як Росія намагається впливати на вибори.

Радник з національної безпеки президента США Дональда Трампа додав, що уряд США стурбований використанням Росією сучасних кібер-інструментів для пропаганди та дезінформації.

У липні Мексика вибере нового президента. Згідно з опитуваннями громадської думки, лідером в президентській гонці є колишній мер Мехіко Андерс Мануель Лопес Обрадор, який керує антикорупційною платформою.

Деякі аналітики вважають його фаворитом Кремля, враховуючи висвітлення його діяльності в фінансованих урядом РФ ЗМІ, таких як Супутник і Росія сьогодні, в позитивному світлі.

Як відомо, Кремль неодноразово заперечував звинувачення з боку американських спецслужб та інших про втручання в іноземні вибори.

В Естонії російську пропагандистку звинуватили у державній зраді

четвер, 28 березень 2024, 9:42

В Естонії була відправлена під варту російська пропагандистка Світлана Бурцева, яка працювала на підконтрольну Кремлю медіагрупу, що потрапила під санкції ЄС. Про це йдеться у повідомленні Eesti Ekspress. Бурцева має громадянство Естонії та співвласниц...

У Франції призначили суд над "подружкою Путіна"

четвер, 28 березень 2024, 9:33

Колишнього кандидата від партії "Національне об'єднання" на президентських виборах у Франції Марін Ле Пен та її родичів звинувачують у розкраданні кількох мільйонів євро із фондів Євросоюзу. Про це у середу, 27 березня, нагадує Le Parisien. "Ле Пен пос...