"Не тільки "зрада", або Хороший результат для України в Гельсінкі", - Портников

"Напередодні зустрічі президентів Сполучених Штатів і Росії було досить прогнозів щодо її можливих результатів. Те, що ніякої платформи для будь-яких реальних домовленостей не існує, просто не приймалося до уваги. Адже не може президент США зустрічатися із президентом Росії просто так, заради факту самої зустрічі?" - пмше у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Виявилося, що може. Хоча стверджувати, що у президента Трампа не було ніякого інтересу в цій зустрічі, крім як побачитися з російським колегою, тепер теж не можна. У Трампа був свій очевидний розрахунок - інтегрувати Путіна у американський порядок денний, довести за допомогою російського президента, що не було ніякої змови його передвиборного штабу із російськими спецслужбами, навіть не було втручання в американські вибори.

І навіть те, що напередодні зустрічі президентів американське Міністерство юстиції висунуло звинувачення 12 співробітникам ГРУ, не змусило Трампа змінити порядок денний цієї зустрічі. Спільна прес-конференція президентів продемонструвала: тільки ця тема Трампа і цікавила. І, між іншим, американську громадську думку також - бо журналісти з США головним чином запитували Трампа і Путіна саме про це втручання.

Так ось, зустріч завершилася краще, ніж можна було б припускати. Тому що своїм бажанням солідаризуватися з Путіним, своїми спробами домогтися від нього захисту від американських спецслужб і журналістської критики Трамп протиставив себе всьому американському суспільству - від республіканців до демократів, від розвідників і військових до телевізійних коментаторів.

З незрозумілих причин американці не думали, що виявляться свідками такого національного приниження - і жахнулися, коли побачили всю глибину прірви.

А це означає, що домовлятися з Путіним з будь-якого питання, українського також - навіть якщо у Трампа виникне таке бажання - буде ще складніше, ніж раніше. Що таким домовленостям буде чинити опір і державний апарат, і громадська думка. Що Путін стає ще більш токсичним для Трампа. Більш того - своїм спілкуванням з Путіним Трамп набуває токсичності навіть для власних прихильників і попутників.

Це те, що і повинно було статися. Президент може протиставити себе конгресу, розвідувальному співтовариству, медіа. Але державі він протиставити себе не може. І якщо Трамп цього ще не зрозумів, то незабаром він в цьому переконається".

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...