Не Україна, а Росія: Портников вказав на важливий момент в обмеженні пасажирського сполучення з РФ

"Рішення Міністерства інфраструктури України щодо обмеження пасажирського сполучення із Російською Федерацією ще до його вступу в дію починає підноситися як бажання Києва ще більше "віддалитися" від Москви, погіршити умови життя власних громадян і втратити власну вигоду", - пише у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Саме такими є основні мотиви коментарів російських пропагандистів. У нашій країні теж чимало незадоволених коментарів - і від тих, хто давно вже використовується для підтримки проросійського пропагандистського тла і просто від "корисних ідіотів" Кремля.

Можна було б у відповідь навести цитату міністра інфраструктури Володимира Омеляна, який відзначає, що "якщо ми воюємо, так нічого туди їздити". Однак краще нагадати, що обмеження пасажирського сполучення першою запровадила саме Росія, а не Україна. В наш бік давно вже ходять саме українські, а не російські потяги. Росія зробила все можливе, щоб пасажирського сполучення не було. Про будівництво залізниць в обхід України, яким пишаються російські залізничники, я вже й не згадую - це добре відомі факти. Так що поїздки залізницею підтримуються тільки українськими зусиллями.

Практично те ж саме було з авіаційним сполученням. Прийнято вважати, що його припинила Україна. Але це - чергова російська брехня. Український уряд запровадив санкції проти російських компаній, які продовжили польоти до окупованого Криму. Але російські компанії, які не порушували українське законодавство, могли продовжувати польоти. У відповідь уряд Росії заборонив літати всім українським компаніям, при цьому жодна з них законодавства Росії не порушувала. І тільки після цього, відверто неправомірного рішення Москви авіаційне сполучення між нашими країнами перервалося остаточно.

Так що справа зовсім не в тому, що українцям не варто їздити в країну, яка веде з нами «гібридну» війну, окупувала наші території, вбиває наших громадян. Такі поїздки - особиста справа кожного, просто сама держава не повинна бути союзником аморальності і колабораціонізму. Однак найголовніше - ініціатива в припиненні пасажирського сполучення між Україною і Росією насправді йде від Росії, а не від України. І це повинен знати кожен, хто пред'являє претензії до уряду нашої країни".

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...