"Не віриш? – Прийдеш до мене": Порошенко розповів, що означає "мінімалка" у 3200 грн

Вигоду від цього рішення отримають 4 мільйони українців, які зараз працюють і мають зарплатню, нижчу 1,5 тисячі гривень.

Петро Порошенко. Фото: АиФ-Украина.

Підвищення мінімальної зарплати позначиться на 4 мільйонах українців. Про це у Житомирі заявив президент Петро Порошенко, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Українську правду".

"Вчора Кабмін оголосив про рішення, що з 1 січня 2017 року вдвічі підвищити заробітну платню", – сказав він. Порошенко додав, що це рішення має дві мети: боротьба з бідністю і розбудова доріг. Президент наголосив, що "відв’язали" мінімальну зарплатню від прожиткового мінімуму.

"Зарплата не має бути нижчою від прожиткового мінімуму, але ніхто не забороняє, щоб вона була набагато вищою. Що це таке, коли в нас видатки на безробітного дорівнюють заробітній платні? Який дурень піде працювати, якщо можна зареєструватися для допомоги з безробіття – нічого не робити й отримувати ту саму заробітну платню в 1400 гривень?" – сказав він.

"Допомога буде залишатися тією ж – 1450 гривень. А людина, якщо вона працює цілий робочий тиждень повний робочий день, буде заробляти 3200 – і буде різниця! Не віриш? Я тобі кажу. Прийдеш до мене…", – заявив Порошенко комусь у залі, хто сидів навпроти нього.

"Коли раніше підвищували заробітну платню? Нагадати тобі? Це було тут неподалік, у Бердичеві, у 2004-му році, за два місяці до виборів. А ми прийняли рішення зараз підвищити", – наголосив президент.

За його словами, основну вигоду від цього рішення отримають 4 мільйони українців, які зараз працюють і мають зарплатню, нижчу 1,5 тисячі гривень.

Заслужили на премію Дарвіна: На Херсонщині росіяни на моторці підірвались на своїй ж міні (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:45

На лівобережжі Херсонської області окупанти на моторці підірвались на протичовній міні. Її встановили вони ж, передають Патріоти України. "При спробі окупантів встановити протичовнову міну, їх моторку знесло течією на таку ж міну, встановлену раніше", ...

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...