Не втекла: Савченко пояснила, куди поділася з України, і опублікувала фото

Нардеп наполягає, що перебуває у Страсбурзі на сесії ПАРЄ.

Фото: ЗМІ

Позафракційний народний депутат Надія Савченко, яку СБУ викликала на допит у справі Володимира Рубана, доводить, що вона у Європейському парламенті у Страсбурзі. Відповідні фотографії опубліковані на сторінці Савченко у Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Триває робоча поїздка в Європейський Парламент в Страсбурзi де проходить парламентська сесiя. Основною темою зустрічей з європарламентарями голови ПП "Громадсько-політична платформа Надії Савченко", народного депутата Надії Савченко є визволення українських політв’язнів в РФ і полонених на окупованих територіях", - йдеться у дописі на сторінці депутата, підписаному прес-службою.

Сама ж Савченко наполягає, що перебуває у Страсбурзі на сесії ПАРЄ. "Триває заслуховування звіту Генерального Секретаря Ради Європи з питань порушення прав людини в Туреччині (Страсбург, сесія ПАРЄ). Також розглядалося питання порушення прав людини на окупованих Росією територіях України і в анексованому Криму", - написала нардеп, додавши фотографії із зали.

За даними "Української правди" цього тижня не заплановано жодних сесій ПАРЄ. 12-15 березня триває пленарна сесія Європейського парламенту. В понеділок о 19.30 у Європарламенті відбулося засідання Комітету у закордонних справах.

Водночас обговорення проблеми в’язнів на засіданні Комітету не планувалося. Нагадаємо, прес-служба Савченко заявляла, що в Страсбурзі у неї запланованi зустрiчi з європарламентарями з питань визволення українських політв’язнів з РФ.

Як повідомлялось, генеральний прокурор Юрій Луценко у понеділок заявив журналістам, що народного депутата Надію Савченко викликали на допит до Служби безпеки України у справі Володимира Рубана.

"Служба безпеки України направила народному депутату Надії Савченко виклик на допит на завтра (вівторок, 13 березня – ред.), тим не менше сьогодні о 4 ранку вона відбула з території країни", - сказав голова ГПУ.

За його словами, депутат поїхала на міжнародну конференцію, хоч і не є офіційним членом делегації. При цьому Луценко зазначив, що Савченко має "повні підстави" відвідати цей захід.

"Я зараз хотів би звернутися до Савченко: якщо вона і справді така мужня і чесна, як каже про це на нескінчених ефірах, завтра вона має бути в Службі безпеки України", - наголосив генпрокурор.

Раніше сестра і помічник Надії Савченко Віра заявляла, що вона не отримувала повістку на допит від Служби безпеки, але планує з'явитися на виклик по приїзді в Україну.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...