Не випадковість: Названо нові версії смерті скандального судді Бобровника

Журналісти, адвокати і навіть колишні працівники правоохоронних органів стверджували про тісну спайку між Бобровником і НАБУ.

Фото: ukropnews.com

Смерть скандального судді Солом'янського районного суду міста Києва Олександра Бобровника, який раніше неодноразово був помічений у винесенні скандальних і неоднозначних рішень, а також розглядав справу глави Державної фіскальної служби Романа Насірова, могла бути невипадковою, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Страна".

Тандем Бобровника і НАБУ пояснювали тим, що суддя нібито знаходиться на гачку у детективів Ситника, які розслідують зловживання неохайного служителя Феміди. А також якимись обіцянками посади для Бобровника в Антикорупційному суді, навколо створення якого вже давно ламають списи представники Заходу і Банкова.

На офіційному рівні підтвердження відомостей про кримінальне переслідування Бобровника з боку Бюро так і не були пред'явлені. Але надбанням гласності стала інформація про дві справи щодо судді по лінії Генпрокуратури.

Перше з них розслідувалася Головним слідчим управлінням ГПУ за можливе винесення неправосудного рішення (ч.2 ст.375 КК України). Інше кримінальне провадження стосовно, можливо, неправосудного рішення Бобровника (по ч.1 ст.375 КК України) також розслідувалася слідчим управлінням Генпрокуратури в 2016 році.

Журналіст Володимир Бойко також переконаний, що смерть судді Бобровника - це серйозний удар по Національному антикорупційному бюро. На думку журналіста, Бобровник обслуговував директора НАБУ Артема Ситника. В обмін на обіцянки посади в антикорупційному суді, за словами журналіста, суддя Бобровник просто озвучував судові рішення, які писали для нього детективи антикорупційного бюро і приносили в Солом'янський суд на "флешці".

У зв'язку з цим в мережі вже обговорюються версії про те, що суддю Бобровников цілком могли "довести" або ж взагалі "прибрати" саме через занадто тісну його співпраці з НАБУ.

Додамо, що ця смерть - вже не перша, пов'язана з антикорупційним бюро. У листопаді 2017 року Харкові помер 51-річний чоловік, коли до нього на фірму прийшли зі слідчими діями детективи Національного антикорупційного бюро.

"Після того, як ми пройдемо Конгрес": Зеленський заявив, що Україна наближається до підписання "важливого договору" зі США

субота, 20 квітень 2024, 18:29

У травні або червні Україна може підписати договір про гарантії безпеки зі Сполученими Штатами. Про це президент України Володимир Зеленський заявив бразильським журналістам в інтерв’ю, відео якого пресслужба глави держави опублікувала 20 квітня, перед...

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...