Не вистачило голосів: У Раді провалили призначення аудитора НАБУ

​Парубій спочатку пропонував проголосувати за повернення до розгляду цього питання, але так і не поставив на голосування, натомість констатував, що рішення не прийнято.

Ілюстрація:zakonoproekt.org.ua

Верховна Рада не змогла призначити свого представника до складу комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Спочатку на "рейтингове" голосування було винесено 4 кандидатури, запропоновані Комітетом Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції. Кандидатуру громадянки США, українку за походженням, адвоката Марти Борщ підтримали 111 депутатів.

Кандидатуру заслуженого юриста, професора, завідувача кафедри прав людини, міжнародного та європейського права Академії адвокатури Сергія Гончаренка - всього 22 депутати.

За призначення на посаду аудитора НАБУ іспанського прокурора Карлоса Кастресана проголосували 110 депутатів.

У той же час професора кафедри правосуддя Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олександру Яновську підтримали 207 парламентаріїв. Таким чином її кандидатура була винесена на голосування для остаточного затвердження парламентом. Але за призначення Яновської проголосували тільки 216 народних депутатів з 348, зареєстрованих в сесійній залі.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій спочатку запропонував проголосувати за повернення до розгляду цього питання, але так і не поставив цю пропозицію на голосування. Він констатував, що рішення не прийнято.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...