Не визнають: У ПЦУ виникли серйозні проблеми з однією із країн

Сербська православна церква направила до всіх православних церков лист про те, що не визнає Православну церкву України. Про це з посиланням на белградську проурядову газету "Политика" пише "Радіо Свобода", повідомляють Патріоти України.

Зокрема, СПЦ "вважає неканонічним вторгнення вселенського патріарха Варфоломія на територію Російської православної церкви і його рішення у звʼязку з Україною". ПЦУ у листі називають "штучною конфедерацією розкольницьких структур".

Також зазначають, що СПЦ визнає лише Українську православну церкву, очолювану митрополитом Онуфрієм, котра перебуває в складі Московського патріархату.

Сербська православна церква "рекомендує" всім своїм архієреям й священикам утриматися від літургічного і канонічного спілкування з "паном Епіфанієм та всіма, що перебувають у єдності з ним". Водночас у матеріалі не вказано, коли і на якому рівні було ухвалене таке рішення.

Белградське ЗМІ також наголошує на тому, що СПЦ досі не опублікувала офіційного ставлення до створення ПЦУ ні на офіційному сайті, ні на сайті офіційної газети "Православлє", однак позицію СПЦ публікували на порталах Московського патріархату.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...