Не залишити своїх на полі бою: Журналісти показали, як українські бійці готуються до АТО (фото)

Проходити доводиться не тільки посилену військову підготовку, але й фактично курси порятунку життя, щоб у критичній ситуації бійці могли надати допомогу пораненим.

На навчаннях. Фото: 24 канал

Десантники спецгрупи "Марусині ведмеді" 13-го батальйону 95-ї бригади показали журналістам, як готуються до служби на передовій, повідомляють Патріоти України з посиланням на "24 канал".

Так, бійці на передбачуваному полі бою під умовним шквальним вогнем противника тренувалися рятувати поранених товаришів. Відповідно до поставленої задачі, десантники розділилися на маленькі групи. Прикриваючи один одного, перебіжками в дві-три секунди просувалися до місця, де умовно перебували поранені бійці, яких потрібно евакуювати, але перед цим оглянути в безпечному місці і надати першу допомогу. Носилок немає, тому витягувати з умовного поля бою необхідно так, щоб не завдати шкоди пораненому, при цьому швидко і обережно.

Телеканал зазначає, що в ряди 13-го батальйону 95-ї бригади набір бійців триває, але в спецгрупу "Марусині ведмеді" потраплять лише найкращі, з них планують створити цілу роту. Після тренування в навчальному центрі та місячної підготовки в своїй бригаді "Марусині ведмеді" відправляться на фронт.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...