"Небезпечно маневрували" та "не підкорялись": ФСБ РФ пояснила агресію щодо українських кораблів

Про перехід українських суден Росію було проінформовано заздалегідь, але її представники воліють "забути" про це.

Російський корабель протаранив український буксир. Фото: navy.mil.gov.ua.

25 листопада державний кордон Росії у районі Криму порушили три кораблі Військово-морських сил (ВМС) України. Про це із посиланням на прикордонний підрозділ ФСБ РФ повідомляє "Интерфакс", передають Патріоти України.

У прес-службі російських прикордонників стверджують, що українські кораблі "неправомірно зайшли в тимчасово закриту акваторію територіального моря РФ" і продовжують рух до Керченської протоки. Видання зазначає, що у протоці діє дозвільний порядок руху і стоянки суден, який затверджено російською владою.

У прикордонній службі ФСБ підкреслили, що кораблі ВМС України "небезпечно маневрують і не підкоряються законним вимогам російської влади", у зв'язку з чим вживають "усіх заходів для гарантування безпеки судноплавства". Повідомляючи про ймовірне порушення українськими кораблями російського кордону в районі півострова, російська влада посилається на Конвенцію ООН з морського права, що визначає право прибережної держави на гарантування безпеки в морському просторі.

Сьогодні представники ВМС України повідомили, що російський прикордонний корабель "Дон" протаранив український рейдовий буксир, який здійснював перехід з Одеси в Маріуполь разом з іншими кораблями. Про перехід Росію було проінформовано.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...