Небезпека поруч: Аналітик оцінив ризики війни між Китаєм і США

Габуєв вказує, що зараз США керує емоційно нестабільний чоловік, а в Китаї багато патріотично налаштованих людей вимагають від уряду жорстких дій, тому може статися все що завгодно.

Ілюстрація: armenpress.am

Керівник програми "Росія в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні" Московського Центру Карнегі і провідний російський китаїст Олександр Габуєв вважає, що протистояння США і Китаю може призвести до світової війни. Таку думку Габуєв висловив в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

Він зазначив, що найбільші конфлікти в історії не завжди починалися через найбільшi протиріччя. Габуєв також вказав, що конфліктувати могли країни. які активно торгували і культурно взаємопроникали набагато більше, ніж США і Китай. Вчений нагадав, що напередодні Першої світової війни Великобританія була головним партнером кайзерівської Німеччини, а 1812 року проти Наполеона воювала армія, якою командували офіцери, які вчили французьку мову раніше за російську.

Тому, вважає аналітик, не можна сказати, що страхує світ від конфлікту між США і Китаєм. Разом з тим він відзначає, що такої війни ніхто не хоче.


У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...