​"Недонадімперія" рве своє волосся: "Наша самая тяжелая ошибка - остановились у Мариуполя", - Затулін

Тепер замість того, щоб «проковтнути» пів-України вся надія Москви впихнути назад «Троянського коня» з «молодих республік»

Депутат Держдуми РФ Костянтин Затулін, який активно виступав на підтримку російської агресії проти України, завив, що РФ зробила "самую тяжелую ошибку", не захопивши в 2014 році Маріуполь. Про це знаний рашистський політолог розповів в інтерв'ю Федеральному агентству новин, зазначають Патріоти України.

"Проблема в том, что я, к сожалению, пока не очень понимаю, на что мы готовы в этом вопросе (питанні підтримки «ДНР» і «ЛНР», - ред.). Один раз мы совершили самую тяжелую ошибку: в 2014 году, в сентябре, когда остановились в городе Мариуполь. Некоторым людям кажется, что если вдруг [щось піде не так], то мы всегда потом можем [виправити]. Но так не бывает. Окно возможностей схлопывается"

За словами впливового думця, Донбас більш українізований, ніж Крим, і з його окупацією через це можуть виникнути проблеми. За інформацією Затуліна, близько 30% мешканців Луганської та Донецької областей не підтримають "приєднання" до РФ.

Також Затулін зазначив, що з анексією Криму в українському суспільстві стало значно менше людей, що підтримують проросійських політиків. "Вывести еще и Донецк с Луганском означает лишить союзников ту часть пророссийски настроенных русских и украинцев, которые остаются на другой стороне Украины", - сказав росіянин.

На його думку, якщо Донбас залишиться в складі України, це може стати каталізатором процесу федералізації.

"Мы в данном случае исходили из того, что Донецк и Луганск нужно вернуть в общее политическое поле с Украиной, но на достойных условиях. То есть без расправ, без сведения счетов, с особым статусом — как элемент федерации или конфедерации. И само возвращение в этом статусе Донецка и Луганска станет катализатором цепной реакции федерализации Украины. А федеральная Украина — это то, на чем сердце должно успокоиться", - сказав Затулін.

При цьому Затулін не виключив, що в Кремлі можуть прийняти рішення про "приєднання" тимчасово окупованих територій Донбасу. Але це, за його словами, відбудеться тільки в разі ескалації ситуації з боку України.

Раніше Генпрокуратура опублікувала записи телефонних переговорів березня 2014 року радника президента РФ Сергія Глазьєва з Затуліним, який повідомляє, що виїжджає до Криму для контролю за призначенням самопроголошеного "уряду".

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...