Недоторканність, доки не впіймали: Стало відомо, яким чином Порошенко хоче побороти корупцію в судах

У проекті закону, який пропонується президентом уточнюється, що суддю не можна притягувати до відповідальності за прийняте ним судове рішення.

Ілюстрація:www.rbc.uaУ проекті змін до Конституції щодо правосуддя, який був поданий президентом Петром Порошенком у Верховну раду, є норма, згідно з якою суддів можуть притягнути до відповідальності відразу після скоєння тяжких злочинів. Відповідний законопроект опублікований на сайті Ради, зазначають Патріоти України.

Так, глава держави пропонує: "Без згоди Вищої ради правосуддя (зараз це Вища рада юстиції, - ред.) суддя не може бути затриманий або утримуватися під вартою або арештом до винесення обвинувального вироку судом, за винятком затримання судді під час або відразу ж після вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину".

Варто відзначити, що до тяжких злочинів відноситься, крім іншого, хабарництво. При цьому в проекті закону уточнюється, що суддя не може бути притягнутий до відповідальності за прийняте ним судове рішення, за винятком вчинення злочину або дисциплінарного порущення.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...