Неймовірне пояснення: Тетяна Чорновол заявила, що Саакашвілі та Сакварелідзе зумисно гальмують справу Курченка (відео)

Чорновол звинуватила Сакварелідзе у відстороненні її людини з прокуратури, що мала розслідувати зв'язки Курченка в Латвії.

Тетяна Чорновол. Фото: скрін відео

Голова Одеської області Міхеїл Саакашвілі і прокурор Одещини Давид Сакварелідзе блокують розслідування по "справі Курченко". Таку заяву в ефірі програми "Люди.HardTalk.LIVE" з Наталією Влащенко зробила народний депутат від "Народного фронту" Тетяна Чорновол, передають Патріоти України.

За її словами, Латвія вже розслідувала "відмивання" активів Курченка у себе: вона об'єднала українські справи щодо легалізації коштів в одну справу - "270 млн доларів заарештовані".

"Так ось, якби забрати зараз цю справу в Латвії, ми змогли б закрити багато справ, в основному - там "відмивання" грошей Курченка: він "мив" для Януковича, Арбузова, Ставицького,

Злочевський - все в одному "букеті". Я так виклалася, щоб Україна могла отримати цей "шматок" з Латвії в Україну, щоб Україна, нарешті, змогла покрити цей сегмент в своїх справах - "дірки" заповнити тією латвійською інформацією.

А зараз наш "герой - антикорупціонер" Сакварелідзе відсторонив від справ людину, яка є працівником прокуратури, якого я особисто пробивала у відрядження в Латвію, щоб далі проводити розслідування, він був вписаний в міжнародно-правові доручення - людина була відсторонена", - констатує Чорновол.

За її словами, справа в Латвії закривається 10 березня.

"Тому треба було усунути цього слідчого, щоб не встигли привести іншого, щоб той не почав працювати. Чому це відбувається? Тому що у нашого другого "героя-антикорупціонера" Саакашвілі є перший заступник Жмак, який до липня того року працював директором "Роснефть України".

А в справі Курченка в Латвії дуже багато "Роснефти", оскільки Курченко робив для "Роснефти" проводки, щоб вона не платила податки в Україні. І тому було зроблено все можливе, щоб зараз Україна не отримала доступ до цієї справи", - підсумувала народний депутат.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...