"Нехай буде соромно": Українці пропонують зробити євро національною валютою

На сайті Президента України зареєстрована відповідна електронна петиція.

Українці пропонують зробити євро національною валютою. Фото: glavnoe.ua.

Президенту України Петру Порошенку запропонували піти по шляху Чорногорії і зробити євро національною валютою України. Про це йдеться в електронній петиції, розміщеній на офіційному сайті глави держави, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Хочу запропонувати адаптувати українське законодавство, що дасть поступовий перехід від гривні до євро протягом 2-3 років. Як це зробила Чорногорія, не будучи в Євросоюзі", - йдеться в петиції, що подана 10 травня 2016 року Костянтином Пацалюком.

Він допускає, що, "можливо, тоді чиновникам буде соромно, що мінімальна зарплата в Україні становить 43 євро".

Як раніше повідомлялося в ЗМІ, з 1 травня 2016 року в Україні зріс розмір мінімальної зарплати - до 1450 гривень. З огляду на офіційний курс валют, встановлений НБУ на 10 травня, це трохи більше 50 євро.

"Чисткам" бути? Розвідка Великобританії дізналася про допит у Росії ще одного заступника Шойгу

середа, 1 травень 2024, 15:30

За даними британської розвідки, російська ФСБ допитала першого заступника міністра оборони РФ Руслана Цалікова у справі про корупцію в міністерстві, передають Патріоти України. Деталі: Як зазначено, до розслідування справи заступника міністра оборони Р...

Третій номер в ієрархії Міноборони РФ: ФСБ допитала ще одного заступника Шойгу, - британська розвідка

середа, 1 травень 2024, 13:54

ФСБ допитала першого заступника міністра оборони Росії Руслана Цалікова у справі про корупцію в міністерстві - це фактично "третій номер" в ієрархії Міноборони РФ після Шойгу. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у мережі X (Twitter)...