Немає диму без вогню? В АП відмовилися повідомити, чи подали в суд на видання ВВС

Нардеп Лещенко, який подав відповідне звернення, припустив, що на Банковій все таки не подали жодного позову.

Трамп і Порошенко. Фото:Без Табу

В адміністрації президента України відмовились розповісти, чи подали позов до суду на ВВС через публікацію про те, що зустріч Петра Порошенка з Дональдом Трампом у минулому році організували за гроші. Про це йдеться у відповіді АП на запит народного депутата Сергія Лещенка, передають Патріоти України.

"Як зазначив Конституційний суд України у Рішенні № 5-рп від 5 березня 2003 року (справа про звернення народних депутатів України до Національного банку України), у разі надходження звернень, зміст яких не відповідає закону або виходить за межі компетенції адресата, останній не зобов’язаний задовольняти вимоги запиту або приймати пропозицію, яка містить у зверненні", - зазначили у відповіді АП на запит Лещенка.

На основі цієї відповіді нардеп припустив, що в адміністрації президента таки не подали жодного позову.

"Сьогодні отримав відписку від глави адміністрації президента Райніна. З якої можна зробити висновок, що жодного позову Порошенко не подав. А значить, все-таки немає диму без вогню - і гроші були?", - зауважив він.

Як повідомлялося раніше, британська телерадіокомпанія BBC повідомляла із посиланням на власні джерела, що особистий адвокат Дональда Трампа Майкл Коен отримав секретний платіж у розмірі 400 або 600 тисяч доларів за організацію першої зустрічі між Петром Порошенком та Дональдом Трампом у червні минулого року.

В адміністрації президента України Петра Порошенка назвали відвертою брехнею публікацію ВВС і погрожували судовим позовом.

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...