"Немає на кого спертися": Відомий політолог назвав головну проблему Путіна

Режим президента РФ Володимира Путіна в Росії слабшає. Все менше населення його підтримує. Саме 2018-го відбулася смерть "путінського міфу", розповів російський політолог Андрій Піонтковський, повідомляють Патріоти України.

"Адже будь-який авторитарний режим тримається не тільки на насильстві, на міфі, який пояснює населенню, чому воно має терпіти диктатора. І ми прекрасно пам'ятаємо, як у телевізійній пробірці цей міф був створений восени 1999-го. Через вибухи будинків, через війни в Чечні нам говорили: "Ось нас вбивають терористи, а ось молодий енергійний офіцер спецслужб, який піднімає з колін Росію, захищає нас, і ми всі повинні об'єднатися навколо нього". Цей міф тоді спрацював. Тоді він кілька разів перезавантажувався, отримував нові складові - "борець із олігархами","борець із однополярним світом", – повідомив він.

Однак експерт зазначив, що з кожним роком популярність Путіна падає. У нього вже немає масової підтримки серед населення, яка була після окупації Криму.

"У великого, справедливого вождя, який захищає від жадібних бояр, вже ніхто не вірить. Із кожним новим питанням все більше 50, 60, 65 відсотків виступають за нормальні відносини із Заходом. Так що нема на що спертися... Заради імперської риторики з "об'єднанням розділеного народу", як вони кажуть, об'єднати населення. Але це вже не об'єднує. Це відштовхує населення. Ось у чому основна путінська проблема", – пояснив Піонтковський.

Політолог підкреслив, що саме зараз потрібно об'єднатися проти РФ і налагоджувати відносини з Кремлем. "Трагічною помилкою українського суспільства, українських політиків було б саме зараз, коли цей путінський міф дохне на очах, починати щось бурмотіти про розуміння Путіна, про спільну мову, про компроміси "я приїду - ми поговоримо" і так далі. Це як капітулювати на порозі перемоги. Ось що б це значило і з чим я б хотів звернутися до українських друзів на порозі цієї президентської кампанії", - акцентував експерт.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...