Непоганий результат: Скільки літаків і вертольотів отримали ЗСУ від "Укроборонпрому" у 2018 році

Підприємства кластера авіабудування ДК "Укроборонпром" за 2018 рік повністю виконали поставлені перед ними завдання.

Модернізований літак Су-27. Фото: Ukroboronprom.com.ua.

Збройні сили України в 2018 році посилилися близько 50 літаками і вертольотами. Ці авіасудна були модернізовані та відремонтовані силами низки підприємств держконцерну "Укроборонпром". Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому", передають Патріоти України.

"За цей рік українські льотчики отримали винищувачі Су-27 та МіГ-29, штурмовики Су-25, бомбардувальники та розвідники Су-24, транспортні літаки Ан-26 та Іл-76, навчально-тренувальні літаки L-39, вертольоти Мі-24, Мі-14 та Мі-8", – уточнили у держконцерні.

Там зауважили, що цей результат став можливим завдяки налагодженій роботі авіабудівних підприємств "Укроборонпрому", які у 2018 році виконували державне оборонне замовлення і зобов'язання по ремонту.

"Таким чином, підприємства кластера авіабудування ДК "Укроборонпром" за 2018 рік повністю виконали поставлені перед ними завдання, посиливши українське військо та продовжили роботи з модернізації та розробки нових літальних апаратів на потребу Збройних сил України", – підсумували в "Укроборонпромі".

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...