Неприємний сюрприз для Москви: Волкер, вірогідно, привіз Україні подарунок "під ялинку", - міжнародник

Поки Кремль демонструє готовність до повномасштабного вторгнення в Україну, провідний член НАТО демонструє небувалу до цього підтримку.

Курт Волкер. Фото: Голос Америки.

Під час візиту в Київ спецпредставник США з питань України Курт Волкер може обговорювати з українським керівництвом нову допомогу США нашій оборонці. Про це сказала експерт-міжнародник Ганна Шелест у коментарі ЗМІ, передають Патріоти України.

"По-перше, його візит - це демонстрація політичної підтримки. По-друге, ми бачимо, що у Вашингтоні готові посилити військово-технічне співробітництво з Україною, надати допомогу в цій сфері. І Волкер може бути гарним посланцем із новинами перед Новим роком", - прогнозує Шелест.

Волкер уже зустрівся з міністром оборони України Степаном Полтораком. Тому можна припустити, що вони обговорювали формат підготовки до надання Україні озброєння чи іншої допомоги.

"Допомога може бути не лише додаткових 5-6 "Джавелінів". Можна говорити і про додаткові фінанси на тренування, перебудову. Наприклад, ми з нуля будуємо військову базу ВМС у Бердянську. Там може бути фінансова, логістична чи інша допомога", - пояснила вона.

Джерело: 112 Україна

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....