Неприпустимо для цивілізованого світу: Посол Канади розкритикував рішення Львівської облради по мовному питанню, назвавши його дурницею

Панам депутатам треба краще вчити юриспруденцію, щоб формулювати постанови належним чином, не повертаючи благі наміри де-факто на користь ворогові. Залучати експертів, а не бігти "попередь батька до пекла".

Посол Канади в Україні Роман Ващук розкритикував рішення Львівської обласної ради заборонити російськомовний культурний продукт в регіоні, назвавши це рішення упередженим і дискримінаційним, зазначають Патріоти України.

"Заборона Львівської області, як це сформульовано, є упередженою, дискримінаційною, і це просто просто дурниця. І я кажу це як діаспорний носій української мови та послідовний борець за позитивні дії щодо культурних продуктів цією мовою, а також за різноманіття", - написав Ващук у своєму Twitter.

Львівська обласна рада напередодні більшістю голосів (57 депутатів з 84) ухвалила рішення про введення мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області.

"Встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Львівської області до моменту повного припинення окупації території України", - йдеться в рішенні.

Також депутати рекомендували органам місцевого самоврядування області прийняти аналогічні рішення до моменту повного припинення окупації території України.

У рішенні Львівської облради зазначається, що депутати прийняли його "щоб уникнути ескалації напруженості в суспільстві і недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі; для захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора і подолання наслідків тривалої мовної русифікації; беручи до уваги численні звернення патріотичних і ветеранських громадських організацій".

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...