Несподіванка від Порошенка: Політолог розповів, як кандидати у президенти можуть використати воєнний стан

Введення воєнного стану позначиться на змістовній частині і риториці майбутніх кандидатів у президенти. Для багатьох з них це стало сюрпризом. Їм однозначно буде потрібно вносити зміни у свої сценарії, інакше вони не матимуть шансів. Про це розповів директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, повідомляють Патріоти України.

"Зміст виборчої кампанії, форма її ведення зміниться. І кожен з першої п’ятірки лідерів президентських перегонів – Тимошенко, Бойко та інші намагатимуться використати цю ситуацію на свою користь. Вони, вочевидь, звинувачуватимуть Порошенка в тому, що він ввів воєнний стан для підвищення своїх рейтингів, зробивши це риторикою своєї виборчої кампанії. Але рівень рейтингів кожного залежатиме від того, які корективи вони внесуть", – вважає Віталій Бала.

Водночас, зазначає експерт, формально Порошенко не впливає на президентську виборчу кампанію. Вибори мають стартувати 31 грудня. Наразі достеменно невідомі всі майбутні кандидати у президенти. Все з’ясується після їхньої реєстрації.

"Розмови про те, що Порошенко тримається за владу і можливий воєнний стан, щоб перенести вибори, були. Хоча воєнний стан введений на 30 діб, і президентські вибори повинні відбутися вчасно – 31 березня 2019 року. Але багато майбутніх кандидатів у цій ситуації не проявили себе як люди, які дбають про інтереси України. Загалом політикум показав, що безвідповідальність для них є пріоритетною", – наголосив Бала.

Джерело: 24 канал

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:05

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...