Несподівано: Брат росіянина, який претендує на посаду глави Інтерполу, очолює представництво України в ОБСЄ

За даними журналістів, інформація про родинні зв'язки Ігоря Прокопчука та Олександра Прокопчука "на поточний момент перевіряється".

Молодший брат росіянина Олександра Прокопчука, який може очолити Інтерпол, Ігор Прокопчук очолює постійне представництво України в ОБСЄ. Про це повідомляють джерела видання ZN.UA, передають Патріоти України.

Дипломатичну структуру в міжнародних організаціях у Відні (Австрія) Ігор Прокопчук очолює протягом 8,5 років. До того, як вирушити 10,5 років тому в закордонне відрядження, він працював послом України у Литві, інформує співрозмовник видання.

За даними журналістів, інформація про родинні зв'язки Ігоря Прокопчука та Олександра Прокопчука "на поточний момент перевіряється". Видання зазначає, що і Ігор, і Олександр закінчили Київський державний університет імені Шевченка, й обидва пов'язані з Житомирською областю.

7 жовтня колишній глава Інтерполу Мен Хунвей подав заяву про відставку після того, як влада Китаю заявила, що підозрює його в корупції. 17 листопада британське видання The Times повідомило, що головний претендент на посаду глави Інтерполу – 56-річний росіянин Прокопчук, який є ветераном міністерства внутрішніх справ РФ.

Із 2011 року він очолює Національне центральне бюро Інтерполу МВС Росії, із листопада 2016 року – віце-президент Інтерполу. Народився Прокопчук в Україні, закінчив Київський університет імені Тараса Шевченка.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...