Несподівано: Екс-політтехнолог Партії регіонів Манафорт здався ФБР

Фото: kor.ill.in.ua

Колишній політтехнолог Партії регіонів Пол Манафорт прийшов здаватися до Федерального бюро розслідувань США. Про це пише The New York Times із посиланням на близьке до справи джерело, повідомляють Патріоти України.

"Пан Манафорт разом зі своїм адвокатом зайшли до офісу ФБР у Вашингтоні приблизно о 8:15 ранку", - йдеться у повідомленні.

За інформацією видання, також у понеділок має "капітулювати" колишній бізнес-партнер Манафорта Рік Гейтс. Його ім'я з'являється в документах, пов'язаних з компаніями, які Манафорт створив на Кіпрі для отримання платежів від політиків та бізнесменів зі Східної Європи.

Згідно з повідомленням, Манафорта, який також був головою виборчої кампанії президента Дональда Трампа, підозрюють у порушеннях податкового законодавства, відмиванні грошей та лобіюванні інтересів іноземців.

Гейтс звинувачується у передачі більше 3 мільйонів доларів з офшорних рахунків.

Обидва також підозрюються в тому, що неодноразово надавали брехливу інформацію, зокрема, бухгалтерам, податківцям та адвокатам.

Як повідомлялося, ФБР вивчає великі грошові перекази від офшорних компаній Манафорта на рахунки в США, щоб з'ясувати, чи не відмивав він гроші для уряду України часів Віктора Януковича.

Манафорт є центральною фігурою в розслідуванні спеціального радника Роберта Мюллера про можливу змову між кампанією Трампа і Росією, почасти через числені зв'язки Манафорта з росіянами і його роботу з Януковичем.

ФБР висунуло перші звинувачення у справі про втручання Росії у вибори за результатами розслідування Мюллера. Які саме звинувачення висунуті і проти кого, залишається неясним.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...