Несподівано: Кім Чен Ин заговорив про об'єднання з Південною Кореєю

Північнокорейський лідер закликав вирішувати кризу спільними зусиллями, але без залучення посередників.

Кім Чен Ин. Фото: ЗМІ

Лідер КНДР Кім Чен Ин у своєму зверненні закликав Північну і Південну Корею налагодити відносини, щоб створити умови для подальшого об'єднання. Його слова наводить північнокорейське агентство ЦТАК, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У заяві йдеться, що дві країни не повинні постійно озиратися на своє минуле.

"Поліпшення відносин Півночі і Півдня - "це відмінна можливість об'єднатися всім жителям Корейського півострова", - свідчить текст повідомлення.

Там також наголошується, що в даний момент необхідно "створити атмосферу для національного примирення і об'єднання".

Раніше лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив про те, що країна має намір направити свою національну збірну на зимові Олімпійські ігри, які пройдуть в лютому в південнокорейському Пхенчхані. Також Кім Чен Ин наголосив на необхідності поліпшення відносин з Південною Кореєю. У свою чергу, офіційний Сеул запропонував КНДР провести переговори на високому рівні.

Пізніше КНДР вперше за два роки відновила спеціальну телефонну лінію екстреного зв'язку з Південною Кореєю в прикордонному пункті Пханмунджом.

Нагадаємо, що Рада безпеки ООН 22 грудня 2017 одноголосно прийняла рішення посилити санкції проти Північної Кореї через ракетні і ядерні випробування, які вона проводить. Зокрема значно зменшений (з 2 млн до 500 тисяч барелів) обсяг поставленого їй палива.

Крім того, заборонено ввезення в Північну Корею продовольчої і сільськогосподарської продукції, машин, електричних приладів, землі, каменю і дерева. Також забороняються поставки промислового обладнання, транспортних засобів, заліза, сталі та інших металів.

КНДР, в свою чергу, не бажає скасовувати ракетні і ядерні випробування, пояснюючи їх необхідністю самозахисту. У середині грудня Південна Корея, Японія і Сполучені Штати Америки провели спільні навчання з відстеження ракет, запущених з території КНДР.

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...