Несподівано: Портников розповів, як російські антисанкції допоможуть Україні

"Російські ЗМІ стверджують, що вже незабаром президент Володимир Путін підпише указ про запровадження санкцій проти фізичних та юридичних осіб України. Ці "антисанкціі" повинні стати відповіддю Москви на українські обмежувальні заходи", - пише у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Як це не парадоксально, але досі їхнє запровадження відкладалося. І якщо Росія дійсно оприлюднить своє рішення напередодні президентських і парламентських виборів в Україні, воно стане справжнім подарунком і нам, журналістам, і українському виборцю. Адже буде цікаво навіть не те, хто в цьому списку опиниться - а те, кого в ньому не буде.

Припущення про те, що Росія може "навмисне" включити в цей список людей, які пов'язані з нею реальними контактами, я б відразу відкинув. Гроші - занадто серйозна річ, щоб на пострадянському просторі з нею жартували. Ось виступити з викривальною промовою, дати завдання придворному журналісту охаяти того чи іншого "агента впливу" - це ще можливо. Але позбавляти свою людину прибутку - ніколи.

У "контрсанкційоному" указі Путіна має бути декілько сотень фізосіб і близько ста юросіб. Зрозуміло, що за кожною компанією стоїть конкретна людина. І зрозуміло, що будуть компанії, які навіть після цього путінського указу продовжать працювати в Росії. Кремль практично безкоштовно пропонує нам енциклопедію тих, на кого він розраховує в роботі по поверненню України в сферу свого впливу. Такий подарунок дорогого коштує, він замінює роки агентурної роботи і кропітких досліджень.

Ще один важливий подарунок - це те, що Росія сама починає рвати ті самі дорогоцінні економічні зв'язки, на збереженні яких вона наполягала навіть після нападу на Україну. Так, звичайно, від розриву таких зв'язків - збиток для поточного стану економіки, тому в Москві і хочуть піти на нього перед виборами. Але від збереження зв'язків з країною, яка працює на наше знищення - ще більше шкоди.

Тому нехай Кремль робить свою частину роботи - і частину нашої, якщо вже у нашої влади і частини громадян не вистачає для цього ані мужності, ані самоповаги. Це буде ще один важливий внесок Володимира Путіна в розбудову української державності".

Джерело: Еспресо.ТV

Українка вважає, що її однопартієць занадто щедрий до її земляків: Конгресвумен-республіканка Спартц пропонує значно скоротити допомогу Україні з законопроєкту Джонсона

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:15

Уродженка України, конгресвумен Вікторія Спартц подала до законопроєкту про додаткове фінансування України правки, які передбачають скорочення частини військової та всієї фінансової допомоги. . Одна з правок Спартц пропонує виключити із законопроєкту ...

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...