Несподівано: Послом доброї волі ВООЗ призначили одіозного "друга" Путіна

Призначення 93-річного Роберта Мугабе розкритикували багато політиків і міжнародні правозахисні організації,

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) обрала послом доброї волі президента Зімбабве Роберта Мугабе. Про це рішення оголосив генеральний директор ВООЗ Тедрос Гебреісус на конференції з неінфекційних захворювань (НІЗ) в Уругваї, передають Патріоти України із посиланням на Reuters.

"Для мене велика честь оголосити, що президент Мугабе погодився стати послом доброї волі з неінфекційних захворювань ВООЗ в Африці з метою вплинути на його партнерів у регіоні і визначити пріоритети НІЗ", - зазначив він.

Призначення 93-річного Мугабе розкритикували багато політиків і міжнародні правозахисні організації, пише агентство. Зокрема, влада Великобританії заявила, що таке рішення ВООЗ "несподіване і невтішне". Своєю чергою представник Держдепартаменту США висловив думку, що призначення президента Зімбабве послом доброї волі "суперечить ідеалам ООН щодо поваги прав людини та людської гідності". Він додав, що Вашингтон "розчарований" в зв'язку з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я. Як повідомляється, західні країни вважають, що Мугабе посприяв руйнуванню економіки Зімбабве. Крім того, його звинувачують у порушенні прав людини на протязі 37 років - стільки Мугабе обіймає посаду президента країни.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...