Несподівано: Президент Молдови заборонив військовим брати участь у міжнародних навчаннях в Україні

Додон розпорядився, щоб всі приготування до участі у військових навчаннях, які незабаром почнуться у Львівській області, були скасовані.

Президент Молдови Ігор Додон заборонив молдовським військовим брати участь у міжнародних навчаннях Rapid Trident-2017, які на початку вересня стартують у Львівській області, повідомляють Патріоти України з посиланням на NewsMaker.

Додон опублікував на своїй сторінці в Facebook обмін офіційними листами з заступником міністра оборони Георге Галбурою. Додон нагадав Галбурі, що, відповідно до чинного законодавства, для участі молдовських військових в міжнародних навчаннях необхідний дозвіл президента як верховного головнокомандувача і зазначив, що такого дозволу не давав.

Додон розпорядився, щоб всі приготування до навчань були скасовані, а організаторів Rapid Trident сповістили про те, що Нацармія Молдови не братиме участі в заходах.

Наприкінці серпня заступник міністра оборони сповістив президента про участь 57 військових у навчаннях Rapid Trident, які пройдуть на Яворівському полігоні у Львівській області для підготовки до миротворчої місії в Косово.

Галбура зазначив, що молдовські військові беруть участь в цих навчаннях з 1996 року в рамках програми "Партнерство заради миру", а все спорядження і розміщення оплачуються організаторами.

Нагадаємо, що військовослужбовці Молдови разом з військовими країн-членів НАТО взяли участь у параді в Києві з нагоди Дня Незалежності України.

На концерті Кобзона рекордний квітневий аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 квітня

понеділок, 29 квітень 2024, 8:05

В української артилерії явно побільшало снарядів. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.04.24 орієнтовно склали:

Пекін отримав сигнал: Експертка пояснила, чим США можуть тиснути на Китай

понеділок, 29 квітень 2024, 7:56

Сполучені Штати продовжують чинити тиск на Китай, щоб зберегти свою перевагу на геополітичній арені. За деякими даними, Вашингтон навіть розглядає можливість відрізання китайських банків від американського долара, передають Патріоти України. Своєю черг...