Несподівано: У Криму скасували вирок українському політв'язню

В окупованому Криму скасували вирок українському політв'язню Володимиру Балуху і справу українського активіста відправили на повторне розслідування. Про це повідомив на сторінці в соцмережі активіст Українського культурного центру в Криму Михайло Батрак, передають Патріоти України.

"Тільки що верховний суд Криму скасував вирок Володимиру Балух і відправив справу на нове розслідування", - написав він.

За словами адвоката Ольги Дінзе, її підзахисному поки залишили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, проте захист клопотатиме про його скасування.

"Причина скасування вироку у тому, що суддею було необґрунтовано розглянуто заяву про її відвід, тому що у неї була очевидна зацікавленість у розгляді цієї кримінальної справи", - пояснила Дінзе.

Також вона розповіла, що поведінку судді назвали серйозним порушенням кримінально-процесуального законодавства і повернули кримінальну справу до суду першої інстанції для розгляду в іншому складі.

4 серпня 2017 року виніс вирок Балуху - 3 роки і 7 місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі 10 тис. руб. ФСБ РФ затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Активіста звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, які нібито були знайдені на горищі його будинку. Балух свою провину не визнав.

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...